Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 0  stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se više oblačnosti očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne gdje u poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama lokalno će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

U srijedu 7.2.2024. U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U četvrtak 8.2.2024. više oblačnosti na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18°C.

U petak 9.2.2024. više oblačnosti na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 06.FEBRUAR

Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz natprosječne temperature zraka i duže sunčane intervale tokom dana, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje odijevanju u jutarnjim i noćnim satima, obzirom da će biti hladnije i primjerenije zimskom periodu.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *