Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img

Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme sa mrazom.Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je -3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji  prije podne očekuje pretežno sunčano vrijeme. Postepeno naoblačenje sa sjeverozapada u drugom dijelu dana koje će usloviti u Bosni slabe padavine tokom noći na petak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

U petak 2.2.2024. u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C.

U subotu 3.2.2024. pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje sunčanije. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje i do 15°C.

U nedjelju 4.2.2024. preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 01.FEBRUAR

Biometeorološka prognoza i dalje je relativno povoljna. Stabilne vremenske prilike i sunčani intervali pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Sa poslijepodnevnim i večernjim satima, opšta slika neznatno će se pogoršati, usljed kratkotrajnog prolaznog pogoršanja, izraženijeg u unutrašnjosti zemlje. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su blaže reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, reumatskih bolova i nesanice.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO