Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 16 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U subotu, 1.07.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C.

U nedjelju, 2.07.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabijim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U ponedjeljak, 3.07.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA   PETAK, 30.JUNI

Biometeorološka prognoza je povoljna, što će pozitivno djelovati na raspoloženje većine populacije. Nakon mirnijeg sna i svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura i nešto izraženijim osjetom sparine poslije podne, kod hroničnih bolesnika su moguće blaže tegobe, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Također, usljed relativno visokih vrijednosti UV indeksa poželjno je izbjegavati duže boravke na suncu.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *