Subota, 25 Maja, 2024
spot_img

Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji umjereno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 5 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U četvrtak, 23.02.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Prolazna slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U petak, 24.02.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine, povremeno i sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu, 25.02.2023., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju i u nizinama u Bosni će padati snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine. U Bosni prije podne jugo koje će u drugom dijelu dana promjenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 22.FEBRUAR

Biometeorološke prilike i dalje su povoljne u cijeloj Bosni i Hercegovini. Porast temperatura zraka i duži sunčani intervali, uz bolje raspoloženje, djelovaće motivirajuće na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Obzirom na neuobičajenu toplinu tokom dana, poželjno je laganije se odjenuti prilikom boravka na otvorenom i ne provoditi jače fizičke aktivnosti.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO