Danas pretežno oblačno vrijeme, dnevna temperatura između 11 i 17 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je registrovana na sjeveru Bosne i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Livno 2; Široki Brijeg 4; Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac 5; Drvar, Sarajevo, Stolac i Tuzla 6; Mostar i Srebrenica 7; Doboj, Sanski Most i Zenica 8; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Trebinje i Zvornik 9; Gradačac 10; Neum 11°C.

Danas u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša. U poslijepodnevnim i večernjim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

Nakon nešto tmurnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana bi pod uticajem stabilnijeg vremena, manje naoblake i povremenih sunčanih intervala, biometeorološke prilike trebale biti povoljnije i većina populacije osjetiće olakšanje. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Uz povremeno, ne suviše jako sjeverno strujanje, temperature zraka biće umjerene i neće oscilirati u velikim rasponima. Sa noćnim satima, opšta slika dodatno će se proljepšati.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *