Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 7 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu, 25.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša prelaziti u snijeg ili susnježicu. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U nedjelju, 26.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo, prije podne sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 27.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. U Hercegovini jugo u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PETAK, 24.FEBRUAR

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Promjena vremena koja će se, do kraja dana, sa zapada proširiti na cijelu zemlju, kod hroničnih bolesnika će dovesti do jačanja tegoba. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO