Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img

Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji sunčano vrijeme, mjestimično sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -1 stepen. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

U subotu, 14.01.2023., prolazne slabe padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

U nedjelju, 15.01.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti mage. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

U ponedjeljak, 16.01.2023., pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U utorak, 17.01.2023., pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Vjetar južnog smjera sa jakim i olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PETAK, 13.JANUAR

Biometeorološke prilike, biće malo ugodnije u odnosu na protekli dan, pretežno zbog djelimično stabilnijeg vremena i blagog zatopljenja. Pri tome bi, izraženija naoblaka, povremeno mogla loše djelovati na raspoloženje većine populacije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa noćnim satima, usljed padavina, opšta slika će se u cijeloj zemlji pogoršati, te su kod osjetljivih osoba moguće reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, kao i nesanice.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO