Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je 8 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C na jugu zemlje do 29°C.

U subotu 13.4.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U nedjelju 14.4.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab, prije podne mijenja smjer sa sjevera na jugo i jugozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U ponedjeljak 15.4.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PETAK, 12.APRIL

Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon svježijeg jutra, u nastavku dana ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima i porastom temperatura. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. S obzirom da će biti natprosječno toplo, izraženije sa poslijepodnevnim satima, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i laganije se odjenuti.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO