Danas oblačno vrijeme sa padavinama

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se prije podne očekuje naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni u nizinama usloviti kišu ili susnježicu, a u višim područjima će padati snijeg. Slabije padavine su moguće i na sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.01.2024 (Petak)., više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.01.2024 (Subota)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili slabom kišom, uglavnom prije podne. U Hercegovini sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.01.2024 (Nedjelja)., pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 25.JANUAR

Nastavlja se period promjenljivih biometeoroloških prilika. Mada će povremene padavine i hladno vrijeme, izraženije u prijepodnevnim satima, kod većine hroničnih bolesnika uzrokovati jačanje tegoba, povoljna okolnost je da će temperature zraka ipak dodatno porasti, pa će sredinom dana biti dosta ugodnije. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, razdražljivosti, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *