Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je -2 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Tokom dana, postupno povećanje oblačosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.01.2024 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijemeočekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sredinom dana u nizinama sa prolaznom slabom kišom, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.01.2024 (Petak)., više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.01.2024 (Subota)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili slabom kišom, uglavnom prije podne. U Hercegovini sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 24.JANUAR

Slično kao i proteklog dana, uz opštu sliku koja će se djelimično popraviti, ponajviše zbog blagog porasta temperatura. Oblačno vrijeme pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba biće malo slabije izražene. Poželjno je posvetiti više pažnje primjerenom odjevanju, naročito tokom jutra i večeri. U gradskim sredinama moguće su epizode zagađenijeg zraka, stoga je preporučljivo informisati se, provoditi mjere zaštite i povremeno reducirati boravak na otvorenom.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO