Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img

Danas oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme. Temperatura zraka u 6:30 sati iznosila je 11 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju u Bosni će kiša postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U nedjelju, 26.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo, u jutarnjim satima sa jakim udarima. U drugom dijelu dana vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 27.02.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom u jutarnjim i u večernjim satima. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

U utorak, 28.02.2023., u Bosni oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U Hercegovini oblačno prije podne, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 25.FEBRUAR

Biometeorološke prilike će se pogoršati, izraženije u drugom dijelu dana. Prolazak hladne fronte loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, a negativni uticaj promjene dodatno će se pojačati padom temperature zraka u noćnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti, problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO