Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeDanas malo do umjereno oblačno

Danas malo do umjereno oblačno

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 12 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. U Bosni mala do umjerena naoblaka, s tim što će dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak, 28.09.2023., u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.

U petak, 29.09.2023., u Bosni i Hercegovini stabilno i sunčano vrijeme uz malo oblaka. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U subotu, 30.09.2023., sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje. Tokom noći na nedjelju rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 27.SEPTEMBAR

Biometeorološke prilike su povoljne. Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog svježijeg vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO