Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaVozači oprez: Učestali odroni na putevima

Vozači oprez: Učestali odroni na putevima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je na dionicama Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Glamoč-Priluka vidljivost mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Na putevima Bihać-Bosanski Petrovac, Novi Travnik-Bugojno i Livno-Šuica-Kupres upozoravamo na jak vjetar, saopćeno je iz BIHAMK-a.

S obzirom da meteorolozi u narednim danima najavljuju pogoršanje vremena, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno do 01.04.

Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Simin Han-Banj Brdo, Rogatica-Ustiprača, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na magistralnom putu Livno-Šuica (prevoj Borova Glava) upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO