Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaVozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Vozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a, magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na putevima: Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ključ-Vrhpolje i Konjic-Jablanica, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva, Tuzle, Kiseljaka i Viteza. Skrećemo pažnju i na autoput A-1 Tarčin-Sarajevo-Zenica, gdje je neophodno voziti znatno smanjenom brzinom. Poledica se i jutros može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno