Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaVozači oprez: Na vlažnim lokalitetima moguća poledica

Vozači oprez: Na vlažnim lokalitetima moguća poledica

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Maglaj-Doboj, kod mjesta Poljice.

Zbog saobraćajne nezgode otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Zenica-Nemila, kod mjesta Vraca, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kolovoz je pretežno suh, a zbog niske jutarnje temperature na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati poledica. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Žepče-Zenica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na sjevernom ulazu u Mostar, te na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno