Četvrtak, 2 Februara, 2023
spot_img

Vozači oprez: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Magla smanjuje vidljivost na putevima Ključ-Sanski Most, Nević Polje-Kaonik i Travnik-Nević Polje, kao i na širem području Tuzle i Visokog. Slabije sniježne padavine tokom noći evidentirane su na putu Livno-Šuica-Kupres, kao i na području Makljena (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), ali se snijeg nije zadržao na kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom., dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO