Vozači oprez: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, kolovoz je pretežno mokar i klizav, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Magla je posebno izražena na dionicama: Kupres-Šuica-Livno, Priluka-Glamoč-Mliništa i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na prevoju Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), te na pojedinim dionicama uz Bosnu i Drinu. Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na dionice Ključ-Vrhpolje i Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Ne krećite na put bez zimske opreme i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Crna Rijeka, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *