Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img

Vozači oprez: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost zbog odrona. Na dionicama Bosanski Petrovac-Ripač i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, te ponegdje u jugozapadnim krajevima, skrećemo pažnju i na jak vjetar. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta M-17 Bilješevo-Lašva, zbog čega će se svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 16:30 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), zbog čega je svakog dana, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Semizovac-Olovo-Kladanj (na nekoliko lokacija) i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO