Vozači oprez: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na širem području Bugojna, Visokog, Viteza i Kiseljaka, kao i na putevima Livno-Kamensko i Ključ-Sanski Most, te na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Lašvu i Drinu. Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo na povećanu opasnost od odrona.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Turbe-Karanovac, Prozor-Jablanica, Semizovac-Olovo-Kladanj, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Na magistralnom putu Srbljani–Bosanska Krupa završeni su radovi na uklanjanju odrona i uspostavljeno je saobraćanje. Molimo vozače da na ovoj dionici i dalje voze opreznije.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *