Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaVozači oprez: Moguća poledica na svim vlažnim lokalitetima u planinskim predjelima

Vozači oprez: Moguća poledica na svim vlažnim lokalitetima u planinskim predjelima

Na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na širem području Bijeljine i Bugojna, te na putevima Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Bosansko Grahovo-Strmica  vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok se poledica može očekivati na svim vlažnim lokalitetima u planinskim predjelima, a u nižim predjelima na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari (Đurđevik).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO