Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img

Vozači oprez: Moguća poledica

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima došlo je do formiranja poledice. Poledica je posebno izražena na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, a u višim predjelima ponegdje može biti i zaostalog snijega na kolovozu. Slabog snijega i ledene kiše ima na dionici Izačić-Bihać-Ripač-Vrtoče. Magla smanjuje vidljivost na dionicama Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Kladanj-Bukinje, kao i na širem području Doboja i Banovića, te na prevoju Rostovo (Novi Travnik-Bugojno). Upozoravamo i na mjestimično jak vjetar, posebno na dionici Mostar-Nevesinje. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Čapljina-Studenci.

Zbog vanrednog servisiranja tunelske cijevi tunela 25.novembar, na dionici Bradina-Lepenica, smjer Konjic-Sarajevo doći će do obustave saobraćaja u četvrtak i petak (11. i 12.1.2024. godine) u terminu od 08 do 17 sati. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati magistralnim putem M-17 Bradina-Blažuj.

Na dionicama sa aktuelnim radovima saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno