Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaSaobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na putevima Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica-Konjic, Ključ-Sanski Most i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, te u dijelu Kantona Sarajevo. U područjima sa gustom maglom savjetujemo da koristite svjetla za maglu (maglenke).
Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Za danas je najavljen nastavak radova na postavljanju odbojne zaštitne ograde u Zenici (kod petlje Blatuša), zbog čega će se u vremenu od 08 do 16 sati saobraćati usporeno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO