Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Zbog protesta u Hrvatskoj zatvoren GP Orašje-Županja za autobuse i teretna...

BIHAMK: Zbog protesta u Hrvatskoj zatvoren GP Orašje-Županja za autobuse i teretna vozilaBIHAMK:

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na moguću poledicu.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Bihaća, Ključa, Bugojna, Doboja i Prijedora. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja u prometu putničkih vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO