BIHAMK: Zbog kiše i jakog vjetra vozite oprezno

Zbog kiše i jakog vjetra molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. Uslijed vjetra, na mnogim dionicama moguć je nailazak na polomljeno granje ili oborena stabla, a učestali su i odroni kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačan je promt putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *