Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Vremenski uslovi povoljni za vožnju

BIHAMK: Vremenski uslovi povoljni za vožnju

Sunčano i danas u BiH, dnevne temperature do 28, lokalno na sjeveru zemlje i do 30 stepeni

Povoljni vremenski uslovi i slabija frekvencija vozila karakterišu jutros saobraćajnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Travnik-Donji Vakuf (Komar) Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO