BIHAMK: Vozite oprezno i izbjegavajte rizična preticanja

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, mjestimično veoma guste. Posebno skrećemo pažnju na autoput Sarajevo-Zenica, kao i magistralni put Glamoč-Mliništa, te šire područje Kiseljaka, gdje je vidljivost na pojedinim dionicama smanjena ispod 50 metara .

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Rostovo-Novi Travnik, Turbe-Karanovac, Mostar-Čitluk, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Hutovo-Ravno i Sarajevo-Foča.

Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *