Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Vozači držite odstojanje i vozite oprezno

BIHAMK: Vozači držite odstojanje i vozite oprezno

Prema informacijama iz BIHAMK-a,  prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ovoga jutra se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Još danas je, zbog radova, u vremenu od 06 do 15 sati obustavljen saobraćaj na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) i preusmjeren kroz naselje Lužani. Od 15 sati saobraćaj će se iz smjera Blažuja preusmjeravati kroz naselje Lužani, dok će se iz smjera Ilidže saobraćati preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO