Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Vlažan ili suh kolovoz, saobraćaj bez vanrednih ograničenja

BIHAMK: Vlažan ili suh kolovoz, saobraćaj bez vanrednih ograničenja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Skrećemo pažnju i na sitne odrone kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se na putnim pravcima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Čevljanovići-Nišići.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Sikola, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj. U vremenu od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Danas u 18 sati počinje mini maratona na dionici M-6.1 Polog – Široki Brijeg. Iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru saobraćaj će se privremeno obustaviti u 17:45 sati, a iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu u 17:55 sati (maksimalno pola sata obustava). Vozače molimo da poštuju upute osoba iz pratnje.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila orotiče uz obavezna kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO