Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Vidljivost smanjena zbog jutarnje magle na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas,...

BIHAMK: Vidljivost smanjena zbog jutarnje magle na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Unu, Bosnu i Drinu

Na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Unu, Bosnu i Drinu vidljivost je jutros smanjena zbog magle. I dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog redovnog servisiranja tunela Ivan na dionici autoputa A-1 Bradina-Tarčin od 08 sati saobraćaj će biti obustavljen.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za danas je najavljen početak radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), zbog čega će se saobraćaj iz smjera Blažuja preusmjeriti kroz naselje Lužani, dok će se iz smjera Ilidže saobraćati preko mosta (bit će u funkciji jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO