Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po suhom ili vlažnom...

BIHAMK: U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po suhom ili vlažnom kolovozu

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu. Ponegdje u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđene lokalitete.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Kaonik-Vitez-Travnik, Ormanica-Gradačac, Žepče-Zavidovići-Banovići, Karuše-Maglaj, Gračanica-Šićki Brod-Kalesija-Zvornik, kao i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Jošanica. U Hercegovini, kao i na planinskom prevoju Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Tokom dana, uslijed temperaturnih promjena, povećana je opasnost od odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO