Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: U pojedinim dijelovima BiH mokar kolovoz

BIHAMK: U pojedinim dijelovima BiH mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a,  u zapadnim krajevima i ponegdje na sjeveru i u centralnoj Bosni kolovoz je mokar zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada. Meteorolozi za vikend najavljuju kišu u većem dijelu naše zemlje, pa je neohodno tokom vikenda vožnju prilagoditi trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog održavanja biciklističke utrke u sklopu Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine danas od 12 do 15 sati usporeno će se saobraćati na magistralnom putu M-17 od benzinske pumpe u Potocima do skretanja za Rujište, a moguće su i kraće obustave.

Na području planinskog prevoja Komar (M-5 Travnik-Donji Vakuf) danas od 15 do 21 sat moguće su kraće obustave u trajanju od 3 do 5 minuta zbog snimanja TV serije.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća naizmjenično (postavljeni semafori). Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO