Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: U centralnim krajevima BiH i ponegdje u višim predjelima mokar kolovoz,...

BIHAMK: U centralnim krajevima BiH i ponegdje u višim predjelima mokar kolovoz, oprez zbog odrona

U centralnim krajevima Bosne i Hercegovine, te ponegdje u višim predjelima, saobraća se po mokrom kolovozu. Upozorava se i na povećanu opasnost od odrona.

Brojne su dionice s aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila) i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno