BIHAMK: Smanjena vidljiovost zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a,  najveće probleme vozačima jutros stvara smanjena vidljivost zbog magle, koja je mjestimično veoma gusta (vidljivost i do 30 metara). Izdvajamo dionice uz rijeke Bosnu, Savu, Vrbas, Lašvu  i Spreču, kao i šire područje Sarajeva i Kiseljaka, te magistralne puteve Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sanski Most-Vrhpolje. Posebno izdvajamo dionicu autoputa A-1  Sarajevo-Zenica, gdje savjetujemo znatno sporiju vožnju.

Na dionicama sa maglom kolovoz je vlažan, a zbog niske temperature u jutarnjim satima moguće je i formiranje poledice. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je zimska oprema zakonski obavezna.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno)i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *