Četvrtak, 22 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Smanjena vidljiovost zbog magle

BIHAMK: Smanjena vidljiovost zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a,  najveće probleme vozačima jutros stvara smanjena vidljivost zbog magle, koja je mjestimično veoma gusta (vidljivost i do 30 metara). Izdvajamo dionice uz rijeke Bosnu, Savu, Vrbas, Lašvu  i Spreču, kao i šire područje Sarajeva i Kiseljaka, te magistralne puteve Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sanski Most-Vrhpolje. Posebno izdvajamo dionicu autoputa A-1  Sarajevo-Zenica, gdje savjetujemo znatno sporiju vožnju.

Na dionicama sa maglom kolovoz je vlažan, a zbog niske temperature u jutarnjim satima moguće je i formiranje poledice. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je zimska oprema zakonski obavezna.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno)i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO