Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

BIHAMK: Saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla jutros smanjuje vidljivost na području Visokog i Goražda, kao i na magistralnom putu Konjic-Jablanica. U zapadnim krajevima upozoravamo na povremeno jak vjetar.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Ribnica-Banovići, Simin Han-Kalesija, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO