Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraćaj se odvija po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz dobru vidljivost

BIHAMK: Saobraćaj se odvija po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz dobru vidljivost

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost. Slabije magle ima na putnim pravcima Ribnica-Banovići i Šićki Brod-Kladanj-Vlasenica.

Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, posebno na prilazima gradskim centrima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Obavezno koristite sigurnosni pojas i izbjegavajte rizična preticanja.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO