Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja

BIHAMK: Saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, normalizovan je saobraćaj u mjestu Stjepan Polje (M-4 Gračanica-Doboj).

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i ponegdje u Hercegovini pada kiša, pa je kolovoz mokar. Na području Bosanskog Grahova pada slabiji snijeg, ali ga nema na kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (na Makljenu), Glamoč-Priluka, Banovići-Živinice-Dubrave, Gračanica-Šićki Brod-Kalesija, kao i u reonima graničnih prelaza: Kamensko, Prisika i Ivanica. Jak vjetar može pričinjavati poteškoće u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zbog Nove godine, do 03.01. do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno