Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, mogući odroni

BIHAMK: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, mogući odroni

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na moguće odrone na brojnim dionicama. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart na autocesti A-1 danas (07.05.) od 08 sati bit će zatvoren smjer Zenica jug-Lašva, a vozila će do završetka radova saobraćati dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO