Nedjelja, 26 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po pretežno suhom kolovozu

BIHAMK: Saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, dok je mjestimično u centralnim krajevima kolovoz vlažan ili mokar zbog kiše. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Molimo vozače da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog održavanja 9.Biciklijade stazama rijeke Une danas od 10:45 do 11:45 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na putu Bihać-Štrbački buk.

Danas od 18 do 19:30 sati zastoji se mogu očekivati i na dionici Čapljina-Počitelj, zbog Pustolovne utrke Čapljina.

Na području Konjica od 19:30 do 21:30 sati održava se utrka „Konjički cener“ tako da se u tom periodu mogu očekivati kraći zastoji prilikom prelaska učesnika utrke preko magistralnog puta.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakog dana (osim nedjelje) od 06 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica, Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Od 3. jula preko graničnog prelaza Bogovolja-Hadžin Potok, više neće biti dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet.

Istog dana, za međunarodni promet putnika otvaraju se pogranični granični prelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO