Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po pretežno suhom kolovozu

BIHAMK: Saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. I dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacija kolovoza izvodi se na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, na dijelu od Bistrika prema Vracama), zbog čega se svakog radnog dana od 08 do 17 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Travnik-Donji Vakuf (Komar) Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO