Srijeda, 19 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po mokrom kolovozu, učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

BIHAMK: Saobraća se po mokrom kolovozu, učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

Jutros se u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povremeno jake udare vjetra. Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Glamoč-Mlinište. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom prijepodnevnih sati očekujemo pojačan intezitet saobraćaja ka ski centrima. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO