Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, mjestimično smanjena vidljivost zbog magle...

BIHAMK: Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, mjestimično smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Na dionici Blažuj-Tarčin-Konjic, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva bilo je i ledene kiše, a na pojedinim dionicama u višim predjelima i slabijih sniježnih padavina. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na krajnjem jugu saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Buna-Masline, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno