Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz slabiju frekvenciju...

BIHAMK: Saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Slabiji snijeg pada u zapadnoj Bosni, kao i na dionicama u višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne. U tim područjima, kao i na dionicama preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima kolovoz je mjestimično zaleđen.

Na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Kupres-Šuica-Livno, Šuica-Tomislavgrad i Glamoč-Mlinište dodatne poteškoće pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Na planinskom prevoju Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i na putevima na području Kladnja i Kalesije magla smanjuje vidljivost do 100 metara.

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Visoko-Kiseljak, Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno