Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu

BIHAMK: Saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na učestale odrone. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.novembar i Grab za saobraćaj je zatvorena desna strana autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin. Saobraća se u dvosmjernom režimu rada lijevom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-5 Bihać-Kamenica, zbog čega će se radnim danima u vremenu od 07 do 17 sati saobraćati usporeno, jednom trakom (postavljeni semafori).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Karaula, na magistralnom putu Žepče-Maglaj, tako da će se od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO