Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Radovi na nekoliko saobraćajnica

BIHAMK: Radovi na nekoliko saobraćajnica

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.U jutarnjim satima zbog niske temperature na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima moguća je poledica.

Sanirano je klizište na Zeničkoj zaobilaznici na autoputu A-1 i normalizovano je saobraćanje.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), zatim na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila mogu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika katoličkog Uskrsa večeras od ponoći do sutra (09.04.) do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO