Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Radovi na brojnim saobraćajnicama

BIHAMK: Radovi na brojnim saobraćajnicama

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Bijeljina-Zvornik u mjestu Roćević. Policijski uviđaj je u toku.

Prema prikupljenim podacima, ovoga jutra se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Frekvencija saobraćaja je umjerenog inteziteta, dok je nešto intezivniji u većim gradskim centrima.
Molimo vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, tako da se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Doboj-Rudanka-Johovac.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog neophodnih radova, potpuno je obustavljen saobraćaj na mostu na ilidži (M-5 Stup-Blažuj), pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO