Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Pretežno suh kolovoz, i dalje se skreće pažnja na učestale odrone 

BIHAMK: Pretežno suh kolovoz, i dalje se skreće pažnja na učestale odrone 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Slabije magle ima mjestimično u kotlinama, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. I dalje skrećemo pažnju na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci) saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, tako da se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO