Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povoljni uvjeti za vožnju

BIHAMK: Povoljni uvjeti za vožnju

Prema informacijama iz BIHAMK-a, u većem dijelu Bosne i Hercegovine uvjeti za vožnju su povoljni, a promet vozila slab do umjeren. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj izvode se sanacioni radovi na nekoliko lokacija, tako da se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko, na dionici Gredice-Brezovo Polje, danas od 07 do 17 sati zbog sanacionih radova vozila će saobraćati otežano, jednom trakom, uz povremene obustave.

U toku su radovi na čišćenju akumulacije na brani Bogatići na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo, tako da se na ovoj lokaciji svaki dan, osim nedjelje, od 07 do 19 sati saobraća jednom trakom, uz moguće kraće obustave.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO