Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju, na graničnim prelazima kraća zadržavanja

BIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju, na graničnim prelazima kraća zadržavanja

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano, uz povoljne vremenske uslove i pojačanu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. S obzirom na visoke temperature zraka tokom dana, na duža putovanja krećite u ranim jutarnjim satima i pravite češće pauze. Ne zaboravite, sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO