Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju

BIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na početku nove radne sedmice saobraćaj na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini protiče nesmetano, uz povoljne vremenske uslove. Još uvijek, u višim planinskim predjelima, upozoravamo na povremeno jake udare vjetra.

Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Povećan je broj motociklista i biciklista, pa i njih molimo da poštuju sve saobraćajne propise.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Za danas je najavljen početak radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-17, raskrsnica ulica Lužansko polje-IV Viteške brigade (na Ilidži). Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na ulicu Blažujski drum.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Od danas više nije zakonski obavezno posjedovanje zimske oprema ne putevima u Bosni i Hercegovini.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno