Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju

BIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju

Prema informacijama iz BIHAMK-a,  na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne vremenske uvjete, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Jajca (M-5/16 Jajce-Donji Vakuf) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO